Daily English Questions 11th February 2019

Daily English Questions 11th February 2019

February 11, 2019 0 By Anonymous

Daily English Questions 11th February 2019

Directions (1-10): Which of the phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the sentence grammatically correct? If the sentence is correct then mark (E) as the answer.

 

1. What did happen there in the first place is not a matter of our concern.

(a) What happens

(b) What would have happened

(c) What happened

(d) What should have happened

(e) No correction required

2. If Indian people are united, this nation can become source of strength for the entire world.  (a) could become a resource of

(b) can become resourceful for

(c) would be a source in

(d) can become a source with

(e) No correction required

3. How religious intolerance can blight social peace and harmony can be gauged from events take place around the globe.  

(a) taken place over

(b) taking place around

(c) took place around

(d) taken place in

(e) No correction required

4. The exploitation of the helpless tribals need to be condemned.

(a) need to be condemned

(b) needs condemnation

(c) needs to condemned

(d) need to condemnation

(e) No correction required

5. He failed in his attempt to disperse the mob before the miscreants sets the fire on the bus.

(a) set the bus on fire

(b) setting fire on the bus

(c) set fire to the bus

(d) set the fire on to the bus

(e) No correction required

6. Primitive man believing that a crime created an imbalance which could be rectified only by punishing the wrong-doer.

(a) believes that a crime created

(b) believed that a crime created

(c) believed that a criminal created

(d) believed that a crime creates

(e) No correction required

7. The more we look at these carvings, the more life we perceive hidden within them.

(a) the life we perceive more hidden

(b) we perceive life more hidden

(c) the more of life is what we perceive as hidden

(d) we perceive life more than hidden

(e) No correction required

8. It is difficult to prevent assaults against environment as those that are against animals.

(a) those against

(b) it is against

(c) preventing those against

(d) it is to prevent those against

(e) No correction required

9. Because of scientific progress, we expect to life better than our parents have.

(a) should expect to live better than our parents

(b) expect to live as good as our parents lived

(c) expect to live better than our parents did

(d) expected to live better than our parents

(e) No correction required

 

10. I could achieve success through conscious efforts.

(a) efforts made with critical awareness

(b) tremendous efforts

(c) efforts done after gaining consciousness

(d) efforts done after being awakened

(e) efforts done without any desire





ANSWERS:

  1. c
  2. e
  3. b
  4. b
  5. a
  6. b
  7. e
  8. d
  9. c
  10. a

 

Please follow and like us: